Spises med peanutsauce, og ris. Til 4 -8 personer, efter hvor i måltidet man spiser det.
-
750 g mørt oksekød, eller reelt svinekød, eller 2-3 kyllingebryster eller virkelig mange kyllingevinger.
Marinade:
-
1/2 dl jordnøddeolie
-
2 røde chili
-
1 tsk. ristet spidskommen
-
2 stjerneanis
-
2 tejpatta blade,
-
1 tsk. cubebs
-
1 stykke cassiabark
-
8 spsk fishsauce
-
6 spsk salt, let soya
-
4 fed knust hvidløg
-
4 spsk. sød indonesisk soya, Ketjap benteng manis
-
saft af 2- 3 lime efter størrelse og saftighed
-
revet skal af 1 lime
Knus krydderierne i en krydderikværn, bland med resten af marinadeingredienserne. Skær kødet ud til grillspyd, det er traditionelt ret flade, brede strimler.
Marinér kødet i marinaden, i en halv til nogle få timer, ikke længere. Hæld marinaden fra i en sigte, og gem den, den skal bruges i peanutsaucen. Stik kødet på træspyd.
Steg på en meget varm grill eller steg dem på en grillpande i jordnødde olie. Steg spyddene til de er brune på den ene side, hvis det er en rigtig grillpande vendes de halvt undervejs så de får tern, vend dem og grill dem færdige på den anden side.
Spis med peanutsaucen til at dyppe i, kokos ris, og masser af friskt grønt.